tiistai 13. joulukuuta 2016

Sata vuotta, sata kirjaa

Olen selkeästi ahmaissut liian suuren palan. Posket pullottavat ja kurkussa ahdistaa. Siis aionko todella lukea sata kirjaa seuraavan vuoden kuluessa?
Seinäjoen kaupunginkirjasto, minun työpaikkani, haastaa ihmiset lukemaan Suomen juhlavuoden kunniaksi. Haaste on hyvin yksinkertainen: Lue sata kirjaa, merkkaa nimet kirjastosta saatavaan vihkoseen ja palauta täysi vihkonen, kun haaste on nujerrettu. Jokainen haasteen suorittanut palkitaan ja kutsutaan kirjaston juhliin 5.12.2017. Ja tottapa haastevihon voi tulostaa myös netistä ja postittaa kirjastoon.
Haasteen Facebook-ryhmässä voi vinkata hyvää lukemista ja keskustella luetusta. Jostain syystä esillä on aina välillä aika ohuita kirjoja. Mutta huippuahan olisi, jos tämä haaste saisi aikuislukijat tarttumaan myös lasten- ja nuortenkirjallisuuteen!
Mihin minä sitten ekana tartuin? Tietysti 276 sivuiseen tuhtiin novelliantologiaan nimeltä Käärmeenliekit. Suomalaiset lohikäärmetarinat liekehtivät, viettelevät ja viihdyttävät lukijaa. Taso toki vähän vaihtelee, mutta ei niin, että se lukemista haittaisi. Antologian kirjoittajia ovat mm. J.S. Meresmaa, Anne Leinonen, Anni Nupponen ja Magdalena Hai. Tämäkin on Osuuskumman julkaisu, juuri sen puulaakin, johon itsekin kuulun. Täytyy tietysti lukea ja esitellä muutakin kirjallisuutta ja muilta kustantajilta, mutta tällä hetkellä minulla on menossa kotimaisen spefin miellyttävä lukuputki, jota en halua katkaista. Ajankäytöllisesti tosin niin on tehtävä, sillä tätä vauhtia ehdin lukea ehkä kymmenen kirjaa haasteaikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti