lauantai 27. elokuuta 2016

Yhdessä on hauskempaa

Keittiön tuolilla könöttää parhaillaan pahvilaatikollinen lastenkirjoja. Kuu-Koo-Kuukeli ja muita vuodenaikasatuja syntyi neljän kirjoittajan yhteistyönä. Lisäkseni siihen satuilivat Jussi Matilainen, Merja Mäki ja Kristiina Mäkimattila. Lasten satukokoelmassa äärettömän tärkeä on myös kuvitus, joka on Krissen käsialaa, raikas ja ihana.
Yhdessä kirjoittaminen on tavattoman kivaa ja kamalaa. Olen tehnyt jos jonkinlaisia projekteja porukalla. Ideointivaihe on yleensä hirviän hauska. Tuntuu, että toisten ideat jalostavat omatkin paremmiksi, yksi plus yksi on vähintään neljä. Melkein jokaisen kirjan kohdalla tulee niitäkin vaiheita, että itseltä loppuu usko tai joku ymmärtää jotain väärin. Onneksi pienet vastamäet ovat voitettavissa, kaikki asiat sovittavissa ja hauskaa on aina enemmän kuin tylsää. Melkein parasta on se, että jos itsellä on kiireitä ja muut projektit painavat päälle, joku aina jaksaa sitkeästi puurtaa käsikirjoituksen maaliin asti - eli sille löydetään kustantaja ja posti tuo lopulta kotiin jännittävän paketin.
Itse halusin Kuukelin saduissa vähän tunnelmoida, kirjoittaa lyhyitä iltasatuja, joissa on perinteisiäkin hahmoja ja erityisesti lähiluontoa. Innostuin myös runoilemaan, riimittelyä ja tasarytmistä pääosin. Huhtikuun yössä tosin rytmi rikkoutuu, minkä ajattelin kuvaavan päähenkilön oikukasta luonnetta - tai sitten olin vain liian laiska työstämään rytmiä loppuun asti.
Lukekaahan satuja, ystävät.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti